Uw winkelwagentje

Bestellingen gedaan voor 16:30 worden dezelfde dag verstuurd!

10.02.20

5 superfoods die echte mooimakers zijn voor de huid

We zijn zo hard bezig met het dagelijks smeren van crèmes op onze huid, maar wist je dat onze huid een weerspiegeling is van onze interne gezondheid? Wat we eten heeft een groot effect op hoe onze huid eruit ziet.
Terugkerende puistjes en andere huidproblemen kunnen het beste worden verholpen door de oorzaak van een verstoring in balans aan te pakken - met de juiste huidverzorging én voeding. Wat je eet, weerspiegelt zich immers in hoe je huid er van buiten uitziet.
Naast de meer voor de hand liggende tactieken (veel water drinken, minder suiker gebruiken), zijn deze 5 voedingsstoffen absolute aanraders om een onzuivere en doffe huid aan te pakken:

Antioxidanten

Antioxidanten hebben talloze voordelen voor de huid.
Vitamine A: krachtige antioxidant. Het onderhoudt collageen in de huid, hydrateert het lichaam van binnenuit en zorgt voor de hernieuwing van cellen.
Je vind het in: boerenkool, wortel, andijvie, spinazie

Vitamine E werkt als antioxidant en beschermt zo de cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel. Vitamine E speelt ook een belangrijke rol bij huidveroudering.
Vitamine E zit in olijfolie, noten en zaden, avocado, spinazie, broccoli, amandelen, pompoen

Essentiële vetzuren

Gezonde vetten - met name omega 3 - hebben helende, ontstekingsremmende eigenschappen. Ze spelen ook een belangrijke rol bij het reguleren van hormonen, waardoor het teveel aan talg in evenwicht wordt gebracht.
Je vindt ze in: olijfolie, vis (zalm, sardines, makreel), chiazaad en lijnzaad.

Zink

Een micronutriënt die essentieel is voor de gezondheid van de huid.
Zink vermindert ontstekingen. 
Het speelt een rol bij de aanmaak van elastine die de huid soepel maakt. Het is onmisbaar voor een stralende huid, mooi haar en gezonde nagels.
Je vindt het in: linzen, cashewnoten, quinoa

Probiotica

De gezondheid van je darmen en je huid is onderling verbonden. Probiotica zijn veelbelovend voor behandeling van de huid.
En voor de ondersteuning van uw darmflora - die ontstekingen vermindert en schadelijke bacteriën in toom houdt - Er is immers een relatie aangetoond tussen een gezonde darmflora en het behandelen van acne.
Je vindt ze in: kokosyoghurt, kefir

Ontstekingsremmende kruiden

Bepaalde kruiden kunnen helpen bij ontgifting en zijn tevens sterke antioxidanten.
Gember, curcuma (geelwortel), rozemarijn, kamille, kruidnagel, kaneel en koriander.